Tips og tricks til at indrette et flot hjemmekontor

Flere og flere mennesker arbejder hjemmefra, og selvom det kan have mange fordele, er det også forbundet med visse udfordringer. En af disse udfordringer handler for mange om behovet for et ordentligt arbejdsrum – eller som minimum en god arbejdsstation i hjemmet. Det er vigtigt at have et sted, hvor man kan koncentrere sig til fulde uden hele tiden at blive forstyrret af larm, rod eller andet. Hvis ikke dette simple behov er opfyldt, bliver arbejdet hurtigt mindre effektivt, og det er desuden lettere at blive stresset. Sådan skal det selvfølgelig ikke være. Læs med her og få tips og tricks til at forbedre situationen en gang for alle.

Skriveborde for enhver smag

Det helt centrale element på ethvert kontor – lige meget om det er i hjemmet eller ej – må siges at være skriveborde. På daells-bolighus.dk/skriveborde kan du finde skriveborde for enhver smag. I den forbindelse er det vigtigt at overveje, hvilken type skriveborde der passer bedst til dine behov. Har du eksempelvis mange mapper, som det er vigtigt at have orden på, kan det være en god idé at gå efter et skrivebord med god plads. Hvis alle dine dokumenter, og alt du i det hele taget har behov for i løbet af din arbejdsdag, derimod ligger på computeren, kan et mindre skrivebord sandsynligvis gøre det. For nogen kan det være rart med et skrivebord, der er så simpelt som muligt, da det kan gøre det lettere at holde orden. Orden på skrivebordet giver orden i hovedet.

Liv i arbejdsrummet

Udover et flot skrivebord er det rart med noget, der gør kontoret en smule mere personligt og ‘levende’. Det kan eksempelvis være ved at prioritere at købe friske blomster en gang om ugen, eller en plante der har lidt længere levetid. En anden idé kunne være et par smukke kunstværker på væggen. I den sammenhæng er der mange, der foretrækker kunst på kontoret, som er harmonisk og ikke så at sige ‘larmer for meget i rummet’. Mange vælger desuden at have et billede af familien stående på skrivebordet – i sidste ende handler det naturligvis alt sammen om personlig smag.

God belysning er altafgørende

En anden ting, der er vigtig på arbejdskontoret, er belysningen. Belysning er vigtig alle steder, men når man skal sidde og koncentrere sig og måske endda læse mange dokumenter igennem eller lignende, er den særlig vigtig. Ofte kan det være en god idé med flere lyskilder, men en af de vigtigste er skrivebordslampen. Det er vigtigt, at du kan læse ordentligt ved den, og desuden er det smart, hvis den er justerbar.