Guide til det perfekte hjemmekontor

At arbejde hjemme bliver en del af flere danskeres hverdag, og derfor er det enormt vigtigt, at man har et godt arbejdsmiljø. Vores hjem ser vi typisk som et sted, hvor arbejdet ikke tilhører, derfor kan det være svært for mange at indrette og skabe et godt hjemmekontor.

Skab en behagelig arbejdsplads med ergonomi

Selvom kontoret er at finde hjemme hos dig selv, er en god kropsholdning og ergonomi en vigtig del af miljøet. At holde ryggen rank og minimere chancen for nakke- og rygsmerter er nødvendig, og dette kan gøres med hjælp fra et bord, som kan hæves og sænkes. Disse borde giver dig muligheden for at tilpasse bordet til netop din kropsholdning og skabe en behagelig siddeposition. Valget af stollen spiller også en stor rolle for dit hjemmekontor, da det typisk er her, hvor størstedelen af tiden bruges. Modellen aeron er eksempelvis en rigtig god mulighed, da denne lover en dynamisk ergonomi, kvalitet og en høj komfort. Vores råd er derfor at investere i en god kontorstol samt kontorbord, så din ryg og nakke skånes.

Skab et godt arbejdsmiljø og atmosfære ved hjælp fra indretning

Et godt arbejdsmiljø giver plads til idéer og kreative tanker, disse kan hjælpes godt på vej ved at blive inspireret. En god idé er derfor at hænge billeder, plakater eller motiver op på en billedvæg ved din arbejdsplads. Find ud af, hvad der inspirerer dig og dit arbejde og kombiner disse med billeder af din familie eller andet, som gør dig glad, på denne måde kan du formå at skabe mere glæde gennem din arbejdsdag. Derudover spiller opbevaringen en stor rolle, når der skal skabes en god atmosfære til dit hjemmekontor. Brug små kasser, reoler, hylder eller anden form for opbevaring, så du hurtigt kan komme til dine redskaber samtidig med, at rodet pakkes væk, som ellers nemt kan forstyrre dig!