En guide til en sundere tilværelse på arbejdspladsen

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på, hvordan man kan optimere arbejdsforholdene rundt omkring på de danske arbejdspladser. I de nedenstående afsnit vil du blive præsenteret for en guide, der kan hjælpe dig med at arbejde uden at føle ubehageligheder i løbet af dagen.

En demografisk udfordring

Når man kigger nærmere på den demografiske udvikling, ser det ud til, at arbejdsmarkedet kommer til at bære præg af en ældre arbejdsstyrke i fremtiden. Dette er også en af årsagerne til, at der blandt andet er kommet mere fokus på, hvordan man optimere forholdene for denne aldersgruppe.

I den sammenhæng kan et exoskelet eksempelvis være en løsning, hvilket er noget, som du kan læse mere om ved at benytte dig af linket.

Et exoskelet passer dog bedst til et fysisk arbejde, hvor man skal bruge kroppen til forskellige opgaver. Hvis man primært har et stillesiddende arbejde, er der andre aspekter, man skal være opmærksom på.

Kroppen er skabt til bevægelse

Har du et stillesiddende arbejde, er det vigtigt, at du husker at bevæge dig i løbet af arbejdsdagen. Menneskekroppen er nemlig ikke skabt til at være statisk. Vores muskler og led har brug for bevægelse for at kunne fungere, og hvis de ikke bliver stimuleret, er der chance for, at de bliver overbelastede.

Det er ydermere vigtigt, at du har den rigtige arbejdsposition for at undgå overbelastninger. Det virker paradoksalt, men der er faktisk mange mennesker, der fået en arbejdsskade ved at sidde stille.

Hvis man sidder fastlås i den samme og usunde position i for lang tid, er det noget, kroppen vil reagere negativt på. Det kræver ikke mere, end at du husker at bevæge dig et par gange om dagen i løbet af arbejdsdagen. Det kunne blandt andet være strækøvelser eller en lille gåtur.