Sådan holder du en bæredygtig jul

At holde en bæredygtig jul handler ikke kun om at spare penge. Det handler også om at spare på ressourcerne, hvilket er mindst lige så vigtigt.

Her får du nogle bud på ting du kan gøre, for at holde en mere bæredygtig jul

Køb genbrug

Du kan vælge at købe din julepynt i genbrugsbutikker. Det er både billigere og bedre for miljøet. Der er meget at komme efter i genbrugsbutikker, og du kan helt sikkert også finde ting, som du kan bruge til at lave juledekorationer med.

Lav dine egne juledekorationer

I stedet for at købe dine juledekorationer færdiglavet eller fra en blomsterhandler eksempelvil, kan du selv give dig i kast med at lave dine egne juledekorationer. Det er en hyggelig aktivitet for dig, og du får de mest unikke dekorationer ud af det. På den måde kan du også vise din kreative side, og bruge billigt julepynt til at få det til at ligne en million.

Køb økologiske julevarer

Økologiske varer er bedre for miljøet, så hav det i tankerne, når du går på indkøb til juleaften. Ganske vist er det en del dyrere at købe økologisk, men hvis du er hurtigt ude, kan du køre omkring for at få fingrene i de gode tilbud. Tænk over, hvad du har råd til at købe ind økologisk, for det gør en kæmpe forskel.

Mindsk madspild

Husk også have madspild i tankerne, når du laver mad til jul. Overvej hvor meget mad I virkelig har brug for på julebordet, så du ikke ender med at kaste mad ud. Du kan også give din familie rester fra julen med hjem, som I ikke får spist.

Det er nemt at holde en bæredygtig jul, hvis du tænker lidt over dine valg, og det er godt for miljøet.