Få din have til at skinne på ny

Alle med have ved, at det kan være svært at få haven og indkørslen til at fremstå flot og ren, når man kæmper imod regn, sne, ukrudt og andet. Og over tid glemmer man måske at rense fliserne og man bliver langsomt vant til, at fliserne ser ud som de nu engang ser ud. Men under laget af snavs, mos og mere, gemmer der sig stadig flotte fliser som kan få haven og indkørslen til at fremstå som ny, og gøre dine naboer grønne af misundelse.

Hvorfor skal du rense fliser?

Dine fliser kan have brug for fliserens af mange grunde. Nogle er af æstetiske årsager, andre er for forebyggelse. Over tid udsættes dine fliser for naturens mange kræfter og det sætter sine spor. Der kan opstå alger og mos oven på fliserne, og der kan vokse ukrudt imellem, hvilket kan gøre fliseunderlaget ujævnt. Alger kan også gøre fliserne glatte i fugtigt vejr og øger risikoen for faldulykker. Rene og vedligeholdte fliser øger også deres levetid, da alger og andre organismer ikke for tid og mulighed for at grave sig ned i fliserne og skade dem permanent. På den måde skal du ikke udskifte dine fliser, og derigennem sparer du en masse penge.

Hvordan kan du nemt rense fliser?

Mange griber fat i højtryksrenseren, når der skal renses fliser. Og selvom mange fliser godt kan tåle en tur med renseren, er det ikke alle som kan. Nogle fliser er mere porøse, og en behandling med højt vandtryk kan skade fliserne mere end du hjælper dem. Det betyder dog ikke, at du i stedet skal sidde med tandbørsten og forsigtigt rengøre hver flise. Lad i stedet professionelle om opgaven. De har det rigtige værktøj og viden til at klare opgaven, og bruger miljørigtige produkter, så din have og dit hus ikke lider overlast.