3 tips og tricks til at pifte din have op

Mange mennesker elsker at arbejde i haven. Det kan føles mere besværligt, nu hvor efteråret er kommet, hvilket kan mærkes på vejret. Det betyder dog ikke, at du behøver at sige farvel til haven, fordi du kan stadig arbejde i den, selvom det bliver koldere, og dagene bliver kortere.

Leder du efter inspiration til at gøre noget ud af din have, er du kommet til det rette sted. Du finder her 3 idéer, du kan bruge til at friske din have op til efterår og vinter.

1. Så de rette planter og grøntsager

Vil du have en frisk og flot have til forår og sommer, giver det mening at begynde at plante i din have om efteråret. I løbet af årets kolde måneder er jorden fugtig, hvilket giver planterne god mulighed for at gro rødder, inden vejret bliver tørt om sommeren. Her er et par eksempler på planter og grøntsager, som du med fordel kan plante i haven dette efterår:

  • Tulipaner
  • Krokus
  • Sommerfuglebusk
  • Piletræ
  • Hvidløg
  • Radiser
  • Gulerødder

2. Skab et sted til havens fugle

Det er ikke alle fugle, der drager sydpå, når det bliver koldt i Danmark. Derfor kan du lave et indbydende sted for havens fugle, så du kan nyde synet af flotte fugle, når du sidder inde i dit hjem. Her kan du ikke gå galt i byen med et foderhus eller foderautomat samt et fuglebad, som giver fuglene mulighed for at få noget mad og vand. Du kan placere det strategisk, så du nemt kan se på havens fugle, når du eksempelvis laver mad i køkkenet eller slapper af i stuen.

3. Komplimentér haven med flot udendørsbelysning

Det bliver mørkere og mørkere, men det behøver ikke være et problem. Her er udendørslamper essentielle, fordi de hjælper dig med at fremhæve dine udendørsarealer, når solen er gået ned. Overvej gerne at placere udendørslamper ved et blomsterbed, træ, fuglebad eller havedam for at tiltrække opmærksomheden til disse steder. Du kan også lave en sti af lys igennem haven, hvilket giver et flot udtryk, som også er praktisk, hvis du skal ud i haven, når det er mørkt.

Leder du efter udendørsbelysning, der kombinerer kvalitet og design, er Dyberg Larsen et fremragende valg. Dette belysningsbrand byder på et væld af flotte lamper med kvalitet i højsædet, som kan bruges indendørs og udendørs, så du kan være sikker på at finde noget for dig, når du går på opdagelse i deres sortiment.