Skal el-tavlen skiftes?

Bor du i et ældre hus eller er det bare ved at være tid til skifte eltavlen, så findes der mange udbyder, som nemt kan findes online. Udskiftning af sikringer kan være besværligt, hvilket du slipper for ved at skifte eltavlen samtidig med at sikkerheden øges.

Test jævnligt

Det hedder sig normalt, at du skal teste din el-tavle løbende, gerne 1-2 gange årligt for at sikre den ikke er defekt. Det gør du ved at trykke på testknappen på fejlstrømsafbryderen, hvorefter strømmen gerne skal slå fra, og du skal nu kunne tænde den igen. Hvis dette ikke er tilfældet, kalder tiden på en udskiftning af eltavle, hvilket du ikke selv kan klare, men der skal kontaktes en autoriseret elinstallatør. Hvis du er i tvivl, når du tester din tavler, som kan du altid kontakte en elektriker, der kan rådgive dig.

Udskiftningen

I mange ældre bygninger lever el-tavlerne ikke op til nyere krav, og det er derfor godt at tjekke op på det for både lovmæssigt grunde, men også sikkerhedsmæssigt, og eventuelt få skiftet tavlen ud til en nyere en. Udskiftningen kan foregå ved, at der enten sættes en færdigbygget tavle på eller der kan bygges en helt ny el-tavle. Der kan være penge at spare ved at montere en færdigbygget tavle, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at få bygget en helt ny tavle, da den skal passe helt til din bolig og installeringer, og det er ikke altid muligt ved den færdigbyggede.

Der findes mange forskellige udbydere og det er også forskelligt, hvilke elektrikere som tilbyder hvilke, derfor giver det god mening lige at skabe overblik over markedet, og hvilke muligheder som man er mest til inden man rækker ud efter en elinstallatør, der kan udskifte din el-tavle. Prisen på el-tavler afhænger meget af mærke, men også størrelse, og derudover den tid det tager for elinstallatør at montere den nye tavle.