Gør hegnet holdbart i mange år

Har I et stakit eller hegn i haven i træ? Så ved I garanteret også, at det kræver en vis form for vedligehold at holde det pænt. Træ er meget modtageligt overfor vand, varme og sol, hvis ikke det er blevet behandlet grundigt på forhånd, og især fugten er noget af det, der kan gå ind og ødelægge træet. Ubehandlet træ, der benyttes udendørs, risikerer at rådne og blive blødt, og det er noget, man gerne vil undgå.

Hvis du tænker, I har brug for træbeskyttelse, så se her. Her finder du et bredt udvalg af forskellige former for beskyttelse, der hver især kan bruges på forskellige typer af træ. Det er en rigtig god idé at behandle med træbeskyttelse relativt hurtigt, så hvis I selv sætter stakit op i træ, kan I overveje det fra starten. Er I omvendt flyttet ind et sted med gamle stakitter, der ikke er behandlet, findes der også træbehandling til ældre træ.

Giv haven et nyt look

Du tænker måske, at træbeskyttelse primært er transparent. Sådan behøver det dog ikke være, og mange af dem, du kan finde, er faktisk farvede. Du kan altså hurtigt få givet træværket i din have et helt nyt look og for eksempel gøre lyse brædder mørke eller sorte. Det kan få haven til at se helt anderledes ud, og forhåbentlig bliver du glad for forandringen.

Træbeskyttelse fungerer sådan, at de aktive stoffer, der er i det, langsomt vil frigives til træet og bekæmpe eventuel skimmel eller råd. Teknologien, der ligger bag, sørger for, at stofferne ikke blot udvaskes, når det regner, men at de i stedet indkapsles i beskyttelsen, så det ligger sikkert og kun aktiveres, når der er behov for det. Det betyder at træbeskyttelsen holder så længe som overhovedet muligt og ikke skal males op eller fornyes så ofte.