Bliv ekspert i vine

Nyder du også et glas vin i ny og næ? Det er en lækker drik til en hyggelig aften med vennerne eller med din partner, og det kan være en fabelagtig komponent til maden – hvis man sørger for at vælge den rigtige vin. Men dette kan være lettere sagt end gjort, for det vrimler med vine, og udvalgt er yderst bredt. Så hvordan lærer man at skelne mellem vintyper, og hvilke vine går til hvad?

Læs med her, hvor du bliver guidet igennem forskellen på franske og spanske vine!

Spanske vine

Franske og spanske vine har en del forskelligheder, herunder brugte druetyper, de regioner, man gror druerne i, samt vinteknikerne der bliver benyttet.

Leder du efter en modig og frugtig vin, bør du kigge efter vine fra det spanske. Landet er kendt for vine produceret i Riojaregionen. Her finder du rødvine, som er kendt for deres balance og intense smag. Derfor passer denne type vin også godt til krydret mad såsom lam eller gryderetter. Ofte vil du opleve at kunne købe spanske vine til priser, der er mere overkommelige end de franske.

Udover Riojaregionen, bør du også holde øje med vine fra Priorat eller Ribera del Duero. Smag dig frem for at finde ud af, hvad du foretrækker fra det spanske vinunivers.

Franske vine

I modsætning til den spanske vins intense og frugtige smag, vil du opleve en elegant og kompleks smag i franske vine. Mange af de franske vinregioner producerer deres vine med særlige karakteristika. Du vil for eksempel opdage, at hvidvine fra Bourgogne, der fremstilles på Pinot Noir-druer, har en delikat og kompleks smag. Rødvine fra Bordeaux er kendt for deres rige smag og fyldighed. Vinene ligger også ofte i et højere prisleje.

Spanske vine er altså kendte for at være frugtige og kan ofte findes til en rimelig pris. Franske vine er kendte for deres kompleksitet og elegance.