Guide: Lad gardiner give det sidste touch

Gardiner kan være med til at skabe den sidste hyggelige stemning, som måske mangler i dit hjem. Det er både ekstremt praktisk, fordi det kan holde skarpt sollys ude af hjemmet, men det kan også blokere fremmedes nysgerrige blikke, så du kan sidde og spise aftensmad i ro og mag.

Der findes virkelig mange forskellige slags gardiner, og det kan være svært at vælge – med den her guide, kan du måske komme nærmere, hvilken type af gardin der passer til dit hjem.

#1: Stofgardiner

Stofgardiner kan virkelig være et stilfuldt valg. De kan give en fornemmelse af samme stemning, som der er på et hotel – nemlig ren, fulddyrket luksus. Det gør sig især gældende, hvis du vælger et gardin, der går fra gulv til loft.

Gardiner lavet af stof har også mange forskellige grader af transparens. Du kan vælge et tykt mørklægningsgardin, som holder alt sollys ude. Den type passer ofte bedst ind i et soveværelse. Til stuen kan du med fordel vælge et lidt tyndere materiale, som bare dæmper for lyset, og som også fungerer godt, som et værn mod nysgerrige naboer.

#2: Træpersienner

Synes du heller ikke, at almindelige persienner lavet af plastik er det smukkeste, der har set dagens lys? Men synes du til gengæld også, at funktionerne ved disse gardiner er det smarteste. Så fat mod. Persienner behøver nemlig ikke være lavet af plastik. Du kan få smukke træpersienner, der giver et langt mere personligt og stilfuldt touch.

I modsætning til stofgardinet, har dine træpersienner forskellige funktioner, alt efter hvilket lysbehov du har på forskellige tidspunkter af døgnet. De kan både lukke helt til, så der ingen sollys kommer ind, men de kan også indstilles, så de bare bryder lyset. Til sidst kan du selvfølgelig også trække dem helt op, så lyset bare kan strømme ind i dit hjem.