Design trends med akustikpaneler

Vil du være med på en af tidens helt store boligindretnings trends, så kan du med fordel overveje om et akustikpanel skal være din næste investering.

Akustikpaneler dukker i disse år op i flere og flere danske boliger og det med god grund, da der er flere fordele ved at vælge at opsætte akustikpaneler i dit hjem.

De to primære årsager til at vælge at anvende akustikpaneler i indretningen er at de forbedrer dit indeklima og at de er et smukt og dekorativt blikfang.

Akustikpaneler bryder og opfanger lyden og mindsker derfor støj og rumklang, hvilket forbedrer akustikken og dermed også dit indeklima betydeligt.

Samtidigt er akustikpaneler smukke at se på og findes i mange forskellige design, hvilket giver mange muligheder for at skabe det designudtryk, du ønsker.

Design trends netop nu

Væg – væg – væg: Akustikpaneler kan anvendes på både loftet, væggen og andre lige flader, men trenden lige nu er klart at det er væggen der bliver valgt, når akustikpanelerne skal monteres. Her kan det til gengæld både være hele og dele af væggen der bliver beklædt med akustikpaneler.

Andet end træ: Akustikpaneler i træ eller med trælook er klassikeren og er også stadig det klart mest udbredte. Men i stigende grad bliver det også populært med alternativer såsom akustikpaneler med et metallisk look, akustikpanel med korkoverflade og især ensfarvede akustikpaneler både i sort og hvid, men også i andre flotte farver.

Akustikpanel som sengegavl: Mange kan godt lide at have en sengegavl der danner ramme om sengen og hvorfor ikke kombinere det med lyddæmpning, det er tanken bag en af tidens andre trends, akustikpaneler som sengegavl. Dette kan gøres på flere forskellige måder eksempelvis et enkelt panel på langs bag panelet. Du kan også vælge at beklæde væggen bag sengen med akustikpaneler fra væg til loft. Eller du kan også vælge at beklæde loftet over sengen med akustikpaneler og på den måde skabe en slags ”himmelseng”.