Derfor bør du fokusere på et veldækket bord

Mange af os har en meget travl hverdag. Det betyder, at det blot er diverse trivialiteter, der vinder vores tid, og så må detaljerne vente. Vi går derfor ofte på kompromis med de små ting – det være sig for eksempel det flot-dækkede bord.

Og det er ærgerligt.

Der hviler nemlig en lang række forskellige kvaliteter i et veldækket bord, hvor der er tænkt over placering og service såsom de tallerkner, glas og servietter, der anvendes.

Vi dækker bord, når der kommer gæster på besøg

Et veldækket bord er ofte noget, der prioriteres, når der kommer gæster på besøg. Her vil man gerne vise sig fra sin bedste side, og derfor bruges der tid på de smukke detaljer og forberedelser. Et veldækket bord vidner da også om overskud, og at man har ventet sig gæsterne. Det giver gæsterne en fornemmelse af at blive taget godt imod, og at der er blevet gjort en ekstra indsats for at alle skal hygge sig under en skøn atmosfære.

Som man siger, så spiser vi nemlig også med øjnene. Og det betyder, at vores omgivelser også er vigtige, når vi mødes i nogle sociale lag.

Nyd forkælelsen i hverdagen

Den glæde og den hygge bør vi dog ikke kun nyde, når vi får gæster på besøg til et måltid. Det bør også være noget, vi kan forkæle os selv med en hverdag, hvor vi netop ofte har behov for at læne os tilbage, slappe af og opleve lidt hverdagsluksus.

Derfor bør du i ny og næ dække et flot bord en hverdagsaften, hvor det også blot er lasagne, der står på menuen. Det vil straks skabe en god stemning, og du vil også opleve, hvor meget mere spændende det bliver at spise den lasagne, som du tyer til, når der er ekstra drøn på i dagligdagen.